AKP'de sessiz tepki

| 3 Temmuz 2010 Cumartesi
İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun istifası AKP'de "sessiz" karşılandı. Murat Başesgioğlu'nun istifası, AKP kulislerinde bir haftadır konuşuluyordu, istifanın verildiği saatlerde ise milletvekilleri "sessiz" kalarak tepki gösterdi. Öte yandan Başesgioğlu'nun açılım istifasının AKP'de devam edip etmeyeceği tartışmaları yapılıyor.

İstifa etmeden önce Erdoğan'a haber verdi

Başesgioğlu, istifasından önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a haber verdi. Partiden ayrılacağı bir haftadır AKP kulislerinde konuşulan Başesgioğlu'nun istifa haberi bugün akşam saatlerinde geldi. Başesgioğlu, istifasını yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Telefonunu kapattı

Başesgioğlu ile arkadaşlıkları çok eski yıllara dayanan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Aradım, konuşamadım" dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise, "6.5 yıldan fazla bakanlık yapmış arkadaşımız. Biz de sizden öğrendik" diye konuştu.

"7 yıl bakanlık yaptı sitemi"

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç da Başesgioğlu'nun istifasını şu sözlerle değerlendirdi:
"AK Parti İstanbul'dan seçilen bir isim. 3 Kasım 2002 sonrasında kurulan ilk AK Parti Hükümeti'nden itibaren 7 yıla yakın bir süre kesintisiz olarak AKP hükümetlerinde bakan sıfatıyla görev almış bir isim aynı zamanda. İki dönem AK Parti'den seçilen ve 7 yıla yakın süre ile bakanlık yapan ve siyasi kariyerinin en önemli bölümünü AK Parti çatısı altında geçirmiş olan bir ismin en azından seçildiği 23. Dönemin sonuna kadar siyasi sorumluluğunun ve kendisine güvenmek suretiyle oy verenlerin hakkını AK Parti'de kalmak suretiyle vermiş olması, siyasetin doğası gereği kendisinden beklenen davranış olurdu. Tek taraflı bir işlem olan istifa yoluna gitmiştir. Kişisel görüşü kendi kanaatidir. AK Parti kendi değerlendirmesini yapacaktır. Ama asıl değerlendirmeyi seçmeni yapacaktır."

Maç izlediler

AKP'li bazı vekiller, istifanın ardından yorum yapmamayı tercih ederken, bazıları da Başesgioğlu'nun yıllarca bakanlık yaptıktan sonra istifa etmesini eleştirdi. İstifanın ardından AKP'li milletvekilleri kuliste bulunan televizyonlarda Brezilya-Hollanda Dünya Kupası karşılaşmasını takip etti. AKP kulislerinde daha önce, "demokratik açılım" sürecinde sık sık eleştirilerini gündeme getiren milliyetçi kanattan 9 milletvekilinin de istifa edip etmeyeceği tartışması yapılmıştı. Başesgioğlu'nun açılım istifasının AKP'de devam edip etmeyeceği tartışmaları yapılıyor. AKP yönetimi tarafından bazı milletvekillerinin sıkı markaja alındığı belirtildi.

Muhalefet ne dedi?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "İstifa etmiştir. Kendi kararı" yorumunu yaparken BDP'li İdari Amiri Sırrı Sakık da, "İstifa edene de intihar edene de karışılmaz. Bu şahsiyetteki kişilerin gidip gelmesi normal" dedi. Burmeh yaza lida fx15 biber hapı ile formda girin ile Cumhuriyet Portaldan alınmış bir haberi okudunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder