AKP'li Şahin'den, Rize Belediye Başkanı'a kınama

| 3 Temmuz 2010 Cumartesi
AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın yaptığı açıklamaların AKP ilkelerine ve yasalara aykırı olduğunu ifade ederek, "Yapılan açıklamayı talihsiz ve kadın onuruna aykırı bularak kınamaktayız" dedi. AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin kuruluşundan bu yana, parti ve hükümet çalışmalarının esasını teşkil eden tüzük ve programlarında, kadın haklarının önemini koruduğunu bildirdi. Şahin, Türk kadınının çağdaş, müreffeh, öz güvenli, güçlü bireyler olarak sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta yerini alabilmesi için Anayasadan TCK'ya, İş Kanunu'ndan eğitim, sağlık ve sosyal yardımlaşma uygulamalarına kadar bazı yasal düzenleme ve uygulamaların hayata geçirildiğini belirtti.

En son Kadın Kolları teşkilatı çalışmalarının öncülük ettiği "Kadın İstihdamı Üst Kurulu"nun kurulmasını sağlayan Başbakanlık genelgesinin 25 Mayıs'ta yayınlandığına işaret eden Şahin, "Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere töre, namus cinayeti, erken yaşta evlilik, berdel, kuma gibi kadının özgür ve öz güvenli bireyler olması yönündeki engellerin kaldırılması, kadın politikalarımızın ayrılmaz parçasıdır. 'Güçlü aile güçlü birey' anlayışımızla, çocukları, eşi, yaşlılarıyla barışık ve uyum içinde, her bir bireyin hakkının tek tek fakat bir arada korunduğu bir aile hayatı, muhafazakar demokrat anlayışımızın ayrılmaz parçasıdır. 'Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü' anlayışımız yasal tüm düzenlemelerde önceliğimiz olmuştur" dedi.
Şahin, Kadın Kolları teşkilatları aracılığıyla, kadının güçlenerek geldiği bir yapıyla, siyasette kalıcılığını artırmak yönünde çalışmalarının 8 yıldır aralıksız sürdüğünü kaydederek şöyle dedi:
"Bütün bunlardan hareketle, Medeni Kanunumuzun ilgili maddesi son derece açıkken, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın yaptığı açıklama çağımız kadın profiline uymamakla birlikte, partimiz ilkelerine ve yasalara da aykırıdır. Bundan dolayıdır ki; yapılan açıklamayı talihsiz ve kadın onuruna aykırı bularak kınamaktayız. Yapılan açıklamayla ilgili olarak, AK Parti'nin yetkili organlarınca gerekli inceleme yapılmaktadır. İnceleme sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır."

0 yorum:

Yorum Gönder