Partilerin Anayasa Mahkemesi hesabı

| 3 Temmuz 2010 Cumartesi
Yeni Anayasa Paketiyle ilgili tartışmalar devam ediyor... Siyasi kulislerde hesaplar Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa paketi için yapacağı oturuma kilitlendi. CHP'nin Anayasa paketinin iptali başvurusunu kabul eden Anayasa Mahkemesi, paketi önümüzdeki günlerde şekil yönünden inceleyecek. Mahkemenin vereceğe karara göre siyasi partilerin yol haritası da belli olacak.

Siyasi kulislerde mahkemenin, paketi iptal etmesi halinde AKP'nin erken seçim kararı alabileceği konuşulurken, TBMM'nin de bu nedenle açık tutulduğu iddia ediliyor. Muhalefet partileri ise olası bir baskın seçime karşı hazırlık yapıyor.

Gözler Anayasa Mahkemesi'nde

Mahkemenin vereceği karara göre siyasi partilerin yaz boyunca izleyeceği stratejide belli olacak. AKP, paketin 12 Eylül'de referanduma sunulacağı şekilde planlarını yapıyor. Paketin iptal edilmesi ve dolayısıyla referandumun olmaması halinde AKP'nin ne yapacağı ise merak konusu oldu. Siyasi kulislerde paketin iptal olması halinde hükümetin erken seçim kararı alacağı konuşulsa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmalarda seçimin zamanında olacağının altını çiziyor.

Muhalefet beklemede

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklediklerini, ona göre yurt gezilerine başlayacaklarını söyledi. Türkiye'nin ihtiyacının erken seçim olduğuna işaret eden Vural, "İhtiyaç olan 7 Kasım 2010'da seçime gidilmesidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olası bir erken seçime karşı hazırlıklarını yapıyor. Kurultayın ardından yurt gezilerine başlayan CHP Genel Başkanı, her hafta sonu il il geziyor.

Politika kulvarında erken seçim rüzgârları eserken, siyasi kulislerde AKP'nin erken seçim kararı almasına pek sıcak bakılmıyor. Devamla burmeh yaza lida fx15 biber hapı ile formda girin olarak haberi Cumhuriyet Portaldan aldık.

0 yorum:

Yorum Gönder