"Şırnak ve İzmir'deki annenin acısı eşit"

| 3 Temmuz 2010 Cumartesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ''Şırnak'taki bir annenin acısı ile İzmir'deki bir annenin acısı eşittir'' dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği Şırnak'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin bölgenin sorunlarını çözmesi için öncelikle halkın düşüncelerini ve söylemlerini dinleyip onlarla birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybedenler konusundaki duyarlılık ve gayretini, bu bölgede de terörün bitmesi, iş, aş ve sosyal barışın yaratılması konusunda göstermesi gerektiğini kaydeden Oran, şunları söyledi:

''Türkiye çok sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Türkiye'nin her yerinden annelerin gözyaşı döktüğü bu süreçte sayın Başbakanın tatilde olması beni düşündürüyor. Demokratik açılımı Türkiye'deki hiçbir vatandaşımız ve sivil toplum örgütleri anlamış değil. Özelikle bölgeyle ilgili çözüm üreteceksek bölgede olmak gerekir. Bölgenin sorunlarını bölge halkıyla ele almak gerekir. Buradaki kimlik sorunları olsun, kültürel sorunlar olsun, sosyal devlet sorunu olsun, ekonomi olsun, bu bölgeye gelmeden, buradaki halkla, buradaki sivil toplum kuruluşları ile birlikte beraber sağduyulu ortak bir şekilde ele almadan olmaz.''

Bölge insanının sesine ve söylemlerine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Oran, ''Acılar, kederler, sevinçler ortak paydalardır. Bugün Şırnak'taki bir annenin acısı ile İzmir'deki bir annenin acısı eşittir'' diye konuştu.

Bölge insanının kültürel kimlik talebinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Kültürel kimlik ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerinin dikkate alınması gerekiyor. Diğer bir konu sosyal devletin eğitimde, sağlıkta güvenlikte burada eşit şekilde her türlü alt yapıyı sağlayarak yapması gerekiyor. Ekonomik kalkınma da önemlidir. Burada sürdürülebilir bir ekonomi olması lazım. Burada iş olmazsa aş olmazsa sosyal barış olmaz. Bugüne kadar uygulanan politikalara baktığınızda teşvik politikaları sürdürülebilir insani bir ekonomi sağlamamıştır.''

0 yorum:

Yorum Gönder